Artikkelit

Energiatodistus muuttuu?
13.03.2015

Energiatodistus on luotu ensisijaisesti rakennusten vertailua varten osto- ja vuokraustilanteessa. Todistuksesta selviää rakennuksen eristyksen, ikkunoiden, ovien, ilmanvaihdon ja lämmityksen ominaisuudet sekä näiden vaikutukset energian kulutukseen.
Lue lisää...

Lue lisää
Veden lämmitys
05.03.2015

Veden lämmitys helposti tynnyrilämmittimellä. Veden lämmittäminen esimerkiksi tynnyrissä onnistuu erittäin helposti tynnyrilämmittimellä. Tarvitaan ainoastaan sopiva tynnyri ja 230V pistorasia. Tynnyrin koolla ja materiaalilla ei ole väliä, koska tynnyrilämmittimen rakenne pitää sen irti tynnyrin pohjasta ja seinämistä.
Lue lisää...

Vesijohtojen ja viemäreiden sulanapito
04.03.2015

Vesijohtojen, salaojaputkien ja sadevesiviemäreiden jäätyminen on yleinen ongelma, johon kuitenkin löytyy yksinkertainen ja edullinen ratkaisu.
Lue lisää...

Sulanapito ulkoalueilla
03.03.2015

Ulkoalueiden sulanapidolla on tärkeitä tehtäviä, mm. suojata ihmisiä loukkaantumisilta poistamalla liukastumisen mahdollisuus, varmistaa ettei rakennuksiin kohdistu liian suuria rasituksia ja ettei näihin myöskään aiheudu kosteusonglemia. Monissa kohteissa tarvitaan myös sulanapitoa ajoväylillä, jotta ajoneuvot pääsevät turvallisesti esim. lastauslaitureille, sisäänkäynteihin ja piha-alueille joissa on jyrkkiä mäkiä.
Lue lisää...